İpotekli İhtiyaç Kredisi

İpotekli İhtiyaç Kredisi 


İpotekli ihtiyaç kredisi bir teminatın karşılığında çıkarılan ve gerçek kişilerin kullanabildiği bir ya da kredi türüdür. Bankalar ya da finansman kuruluşları özellikle miktarı yüksek ya da ihtiyaç kredilerini genel olarak bir ipotek karşılığında vermektedir. İpotekli kredilerde araba, ev, arsa ipotek olarak alınır. İpotek edilecek olan taşınmaz olan mal kredinin türüne göre değişiklik gösterir. İpotekli ihtiyaç kredisinin vadesi BDDK’ nin vermiş olduğu kararla en fazla 60 ay olacak şekilde sınırlandırılmıştır.

İhtiyaç kredisi, seyahat, tatil, yol, giyim, alışveriş gibi bireysel harcamalar ya da hizmet alımları için gerekli nakit ihtiyaçlarınızı karşılayıp geri ödemelerinizi uzun vadeli olarak yapabileceğiniz finansman araçlarından biridir. Tüketici kredisi olarak da adlandırılan ihtiyaç kredisi 18 yaşından büyük bireysel müşteriler için verilir. 

Tüm bankalar çok çeşitli faiz ve vade oranları ile birçok ihtiyaca uygun olarak tasarlanmış ihtiyaç kredisi ürünlerini bireysel müşterilerin seçimi için sunar. İpotekli ihtiyaç kredisi ile farklı yönlerden ayrılırlar. Misyon kredi müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek, size ipotekli kredi çıkıp çıkmama ihtimalini görüşebilirsiniz. Özel raporunuz hazırlanır ve hangi bankalardan kredi alabileceğiniz hakkında detaylı olarak bilgi verilir. 


İpotekli İhtiyaç Kredisi içerik görseli

İpotekli Kredi Kullanmak İçin Gereken Şartlar

·         Krediyi kullanacak kişinin 18 yaşından büyük olması,

·         Kredi notu ve çalışma geçmişinin yetecek düzeyde olması 

·         Kişinin belgelendirilebilir bir geliri olması,

·         Kredi taksit tutarının, hane halkı aylık ortalama gelirinin %50’sini aşmaması,

·         Teminat olarak konut/iş yeri/taşıt ipoteğinin alınabilir olması


İpotekli İhtiyaç Kredisi içerik görseli


Kimler İpotekli Bireysel İhtiyaç Kredisi Kullanabilir?

İpotekli ihtiyaç kredisi kullanabilmek için mal beyanının haricinde kredi notunun iyi olması en önemli şartlardan biridir. Bunun haricinde kişinin gelir düzeyi, ipotek edilecek taşınmazın krediye uygun olması gibi durumlar da son derece önemlidir. Kişinin ipotekli kredi kullanma amacı eğer birden çok krediyi bir yerde toplayabilmekse, bu durum banka personeline detaylı olarak anlatılıp kriterlerin o şekilde değerlendirilmesi talep edilmelidir. Misyon kredi iletişim kanallarından bize ulaşarak, hangi bankaların size ipotekli ihtiyaç kredisi çıkaracağını öğrenebilirsiniz. 


İpotekli İhtiyaç Kredisi içerik görseli


Ev İpotekli Kredi

Konut teminatı olan İpotekli ihtiyaç kredisi, isminize kayıtlı ve kullanım durumu ile tapu kaydıyla birlikte bankaya teminat olarak gösterip kullanabildiğiniz bir bireysel kredi çeşididir. İhtiyaç kredisinden ayrılan en önemli farkı ise yüksek tutarlı olarak kredi kullanım imkânı sunmasıdır. Konut ipotekli kredinin diğer kredilere kıyasla avantajı BSMV vergisinden muaf tutulmasıdır. 

Araç İpotekli Kredi

Araç teminatlı kredi, ikinci el ve sıfır araç alımlarıyla mevcut aracın ipotek olarak verilmesi olarak da kullanılabilir. Sıfır ve ikinci el araç alımları için neredeyse bütün bankaların 60 aya kadar kredi vadesi olsa bile aracın ipotek olarak sunulması ile kredi kullanımı her banka tarafından yapılan birşey değildir. Bunun sebebi, fazla tercih edilen bir kredi çeşidi olmaması ve gayrimenkul ipoteği kadar bankalar açısından risk faktörünü düşürmeme durumudur.

İpotek Verilen Taşınmaz Değerinin Yüzde Kaçına Kadar Kredi Verilir?

İpotek gösterilecek olan taşınmazın değeri ekspertiz ile belirlenir. Bankalar belirlenmiş değerin üzerinden yasal olarak 80’e kadar kredi verme hakkına sahiptir. Ancak bankalar genel olarak bu sınırı %80 yerine %50 şeklinde uygular. Bunun nedeni ise ipotek edilecek taşınmaz üzerinde zaman içinde ortaya çıkabilecek değer kayıplarıdır.  İpotekli ihtiyaç kredisi konusunda ne kadar şansınızın olduğunu öğrenmek için Misyon kredi telefon numarası ile bize ulaşabilirsiniz. 

İpotekli Kredi Başvurusu

İpotekli ihtiyaç kredisi başvurusu bankaların internet sitesi, şube ya da kredi karşılaştırma siteleri üstünden yapılabilir. Kredi notu düşük olan ve kredisi onaylanmayan kullanıcılar için tavsiye edilen bloke teminatlı kredi kartı ürünü ile ilgili bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

 

İpotek Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer herhangi bir taşınmazın üzerinde ipotek olup olmadığını merak ediyorsanız e-Devlet sistemi üzerinden bu sorgulamayı kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken https://giris.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile hesabınızı açıp, daha sonra “Tapu Bilgileri Sorgulama” sayfasına girerek, “Hisse Bilgileri” butonunu tıklamaktır. Karşınıza çıkan sayfadan mevcut ipotek bilgilerini görebilirsiniz. Aynı zamanda Mynot puanınızı öğrenmek, raporunuzu hazırlatmak ve size ipotekli ihtiyaç kredisi çıkıp çıkmadığını öğrenmek için Misyon kredi danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 


Kredi Hesaplama Aracı

TL
0TL 500.00TL
Taksit
1 Taksit 36 Taksit
Kredi Tutarı
Vade Saysı
Faiz Oranı %
BSMV %
KKDF %
Aylık Taksit Ödemesi
Toplam Geri Ödeme

Hangi Bankalar İpotekli Kredi Verir?

İpotekli kredi veren birçok devlet bankası ve özel banka vardır. İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi gibi bankalardan İpotekli kredi çekebilirsiniz. 

Kimler İpotekli Kredi Çekebilir?

Çekmek istediğiniz kredi tutarı yüksekse ve geliriniz ödemeye yetmeyecekse araba ya da ev ipotek edilerek kredi çekilebilir.

Evin Üzerine Nasıl Kredi Çekilir?

Evin üzerine kredi çekmek mümkündür. İpotekli kredi olarak adlandırılan bu yöntem de borcunuz bitene kadar ev İpotekli kalır.

Tapu İpoteği ile Kredi Çıkar Mı?

Kişi kendi evi üzerinden ipotek koydurarak kredi çekme imkanından yararlanabilir. Bunun için evin krediye uygun şartlara sahip olması gerekir.

İpoteğe Faiz Gelir Mi?

İpotek süreli ise bu süre bittikten sonra faiz işlemeye başlar. Eğer süresiz ipotekse böyle bir durum olmaz. Yalnızca takibe düşen durumlarda kesinleşme sonrası faiz talep edilebilir. 

Başa dön
Misyon Kredi Müşteri Hizmetleri
Hızlı Başvuru